Today’s top stories in the morning papers in Korea (February 17, 2016)

2월 17일 신문을 통해 알게 된 이야기들

Round-up: Today’s top stories in the morning papers in Korea (February 17, 2016)

1. 베트남전에서 활약했던 노후 헬기 100여 대가 여전히 육군에서 사용되고 있는 것으로 알려져 논란이 되고 있습니다. 강원도에서 추락해 3명이 숨지는 사고가 발생한 가운데 이들이 타고 있던 헬기가 지난 73년에 도입된 것으로 드러났습니다.

사단장님들 헬기를 이걸로 하자면 아마 단방에 바꿀 걸~ 니가 타라 노후 헬기~

The South Korean military still use more than 100 old helicopters used during Vietnam War. Three people were killed when one of the helicopters, which were adopted in 19973, crashed in Gangwon Province.

Division commanders themselves will not use these helicopters. Why don’t division commanders use old ones?

2. 매년 반복되는 ‘한국식 나이’ 논란은 올해도 이어지고 있습니다. 연초부터 주요 포털의 커뮤니티를 중심으로 ‘이참에 우리도 만 나이로 통일해 불편을 줄이고, 나이도 두 살 젊어지자’는 청원 서명 운동이 시작됐습니다.

그러게… 어떨 때는 내 나이도 헷갈린다니까… 바꿉시다. 두 살 젊어지고 좋자나~

The called ‘Korean age’ again sparked controversy this year. There is a signature-seeking campaign in major internet portal communities that Koreans should adopt non-Korean age to reduce inconvenience by becoming two years younger.

I agree. Sometimes, I am confused how old I am. Let’s change. It’s good I can be two years younger.

3. 소주 본연의 쓴맛을 찾는 소비자가 늘고 있습니다. ‘소주는 써야 제맛’이라는 층이 늘면서 높은 도수의 소주가 잘 팔린다고 합니다.

요즘 소주는 너무 약해서 돈도 더 쓰게 하는 건 아닌지… 독하게 삽시다요~

A growing number of consumers look for the naturally bitter taste of soju, distilled Korean liquor. Soju with higher alcohol content becomes popular as there are more people who prefer to drink bitter soju.

Soju these days contain low alcohol, which makes consumers spend more money. Let’s live to fight another day.

4. ‘급사’한 미국 ‘스캘리아’ 대법관의 죽음을 둘러싼 미스터리가 뉴스를 장식하고 있습니다. 비밀스런 초호화 리조트, 부검 없는 사망 발표가 추리소설을 보는 것 같다는 얘기가 나오고 있습니다.

이럴 때 CSI가 있자나~ 내가 미드를 너무 많이 봤나?…

Mystery continues to shroud when the U.S. Supreme Court associate justice Scalia was found dead. People feel like they are reading mystery novels since there were the mysterious and luxurious resort and death without an autopsy.

We have CSI here. Did I see too much American drama?

5. 달걀노른자를 비롯해 새우, 조개, 오징어, 참치 등 콜레스테롤이 많은 음식이 고지혈증의 주범이라는 멍에를 벗게 됐습니다. 미국 식생활지침자문위원회가 최근 이들 음식을 먹어도 심장병과 혈관질환에 걸릴 위험이 높아지지 않는다고 공식적으로 밝혔습니다.

없어서 못 먹지… 언제 콜레스테롤 때문에 못 먹었나 뭐~

Foods that are high in cholesterol include egg yolk, shrimp, clam, squid, and tuna can get rid of their long time bad reputation of being called the main culprit of hyperlipidemia. The Dietary Guidelines Council for Americans said in its official statement that these foods are not likely to increase the possibility of heart disease and cardiovascular disease.

We can’t eat because they are expensive, not because of cholesterol.

6. 대학의 북한학과가 ‘멸종’될 위기입니다. 남북관계를 풀 지혜가 필요하지만, 전문가는 점점 더 사라지게 생겼습니다.

배우면 뭐하냐고… 정책이 하도 변죽이 심하니 예상을 할 수가 없지~ 안 그래?

North Korean Studies is about to disappear in university. We need more wisdom when it comes to North and South Korea relations but experts in relation to these issues seem to disappear.

We probably do not have to learn anything about North Korean studies since policies toward North Korea is always unpredictable.

7. 한식뷔페가 서양식 샐러드바를 제치고 국내 외식 시장의 주류로 자리 잡고 있습니다. 스테이크, 피자, 샐러드와 드레싱 등으로 대표되던 서양음식에 대한 궁금증이 사그라지고 제철·국산재료로 대변되는 ‘건강한 한식’의 이미지가 인기를 얻은 덕분입니다.

건강한 한식은 좋은데 말입니다. 한식 뷔페에 우리 농산물은 많답디까? 글쎄~

Korean buffet beats Western-style salad bar, becoming the mainstream of Korean dining market. The healthy Korean food image gains popularity over Western foods, which include steak, pizza, salad, and dressing.

Korean food is definitely healthy. Do restaurants use Korean agricultural products in the buffet?

Source: http://www.gobalnews.com/bbs/list.html?table=bbs_14&idxno=20104&page=1&total=7930&sc_area=&sc_word=

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